Tjenester

TJENESTER

Tannlegetjenester i Bergen

På vårt tannlegekontor i Bergen sentrum jobber det tannleger og spesialister som kan tilby deg en rekke tjenester. Vi har som mål at du skal være fornøyd etter et besøk hos oss.
Grundig behandlingsplanlegging og informasjon til deg som pasient om alternative behandlingsformer er en forutsetning for å velge riktig behandling. Vi prøver å finne det alternativet som er riktigst for deg.

Forebyggende tannpleie

Pussing av fyllinger og rensing av tannkjøttet og tannstein. Informering og instruering om hvordan man best kan ta vare på tenner og tannkjøtt. Tannpleier har en sentral rolle ved denne typen tannbehandling.

Akuttbehandling

Dersom du har et akutt problem, vil du alltid få time på dagen dersom det er tannlege tilstede på vårt kontor. Ring oss på: 553 16 894.

Hvite fyllinger

Kompositter blir laget dersom du har et kariesangrep som har gått gjennom emaljen på tannen.

Rotfylling – endobehandling

Dersom nerven er blitt skadet etter slag eller bakterier (kariesangrepet er gått helt inn til nerven) må nerven renses ut og erstattes med et kunstig stoff som blir lagt inn i tannen, man må da ha enten en hvit fylling eller en krone på toppen. Vi benytter en reciprocmaskin for denne type behandling. Dette er et avansert tannlegeborr som erstatter den gamle, manuelle rotfyllingsteknikken, noe som gjør at behandlingen går raskere.

Kroner, broer, skallfasetter

Dersom det er så lite igjen av tannen at en hvit fylling ikke er løsningen, kan deler av tannen erstattes av porselen. Her samarbeider vi gjerne med tanntekniker utenfor kontoret eller vi lager cerec-krone som – dersom tid tillater – kan fås på dagen. En bro er flere kroner som henger sammen og kan fylle et tomrom dersom du mangler en tann. Skallfasetter erstatter fronten på tannen.

Implantat

Denne behandlingen medfører at en skrue blir operert inn i kjevekammen og det blir til slutt satt en krone på toppen. Dette kan erstatte en tapt tann uten at tennene ved siden av må gjøres noe med (i motsetning til en bro).

Kjeveleddsproblemer

Enkelte får problemer med smerter i kjeveleddene, noe som kan medføre stiv nakke og hodepine. I slike tilfeller vil du få laget en spesialtilpasset biteskinne som du bruker om natten.

Bleking

Du vil få tilpasset en skinne som du fyller med blekegel og ligger med om natten. Du gjentar prosedyren til du er fornøyd med resultatet, men ikke mer enn 2 uker. Blekeskinnene kan brukes om igjen senere dersom du ønsker å gjenta behandlingen.

Spesialister

I de tilfeller hvor allmenntannlegen ikke har nok kompetanse til å utføre en tannbehandling, vil du bli henvist til en av våre spesialister. Det kan være store oppbygninger med kroner og broer, alvorlig betennelse i tannkjøttet, trekking av tenner eller innsetting av implantat.

Som pasient har du rettigheter det kan være lurt å vite om. Disse finner du her og på oppslagstavle på venterom. Du kan også få utskrift ved henvendelse i resepsjonen.

Tannlegepraksisen

Torgallmenning 3B Tannlegepraksis har teknisk avansert utstyr som cerecmaskin, digitalt røntgen og mikroskop. Vi benytter også Opus tannlegesystem som sender ut innkalling til pasienter på epost og sms, i tillegg til påminnelse om time på sms når timen nærmer seg.

I Torgallmenning 3B Tannlegepraksis har vi fokus på å holde oss oppdaterte når det kommer til det faglige. Det er viktig for oss at du kan føle deg trygg på at du er i gode hender når du kommer til oss.

Vi har utviklet vårt kvalitetssikringssystem i tråd med gjeldende lovverk. Dette baserer seg på prosedyrer som brukes aktivt i praksisdriften, og revideres med jevne mellomrom.

Ta kontakt dersom du ønsker å bestille time eller har spørsmål angående våre tjenester.

  Om oss
  Vi har dyktige medarbeidere som kan tannpleie – allmenntannleger, spesialister og tannpleiere.
  Tjenester
  På vårt tannlegekontor i Bergen sentrum jobber det tannleger og spesialister som kan tilby deg en rekke tjenester.
  Adkomst
  Vi holder til i 4. etasje i Torgallmenning 3B, med inngang ved siden av 7-Eleven ved Sjøfartsmonumentet.
  Kontaktinformasjon
  Torgallmenning 3B, 5014 Bergen
  Telefon: 55 31 68 94
  E-post: post@torgallmenningtannleger.no