Tannhelse

TANNHELSE

Tannsykdom kan forebygges ved hjelp av gode vaner og kunnskap. I Torgallmenning 3B Tannlegepraksis er vi opptatt av at du skal ha god kunnskap om tannhelse slik at du bedre kan ta vare på tennene dine.

Karies (tannråte) kommer av at plakk blir liggende på tennene. Bakterier omdanner sukker til syre og resultatet blir hull i tennene – syren etser seg gjennom tannemaljen. For å redusere faren for hull i tennene er det lurt på pusse tenner minst to ganger om dagen – morgen og kveld. Bruker du i tillegg tanntråd eller tannstikkere vil sjansen for hull reduseres ytterligere.

Fluor er også et godt hjelpemiddel for å styrke tennene. Det anbefales at man skyller daglig.

Periodontitt (tannløsning) er en tannkjøttsykdom som i verste fall kan ende med at tennene løsner. Med gode pussevaner og jevnlige kontroller vil sjansene for å få denne sykdommen reduseres kraftig i de fleste tilfeller. Periodontitt skyldes ofte at plakk (bakteriebelegg) og tannstein får ligge for lenge på tennene. Andre faktorer kan også spille inn, som røyking og underliggende sykdommer.

Tannbørster får du kjøpt i mange forskjellige utgaver. Det har vist seg at en myk tannbørste og riktig pusseteknikk er det som skal til for å holde tenner og tannkjøtt friske.

Ta kontakt dersom du ønsker å bestille time eller har spørsmål angående våre tjenester.

  Om oss
  Vi har dyktige medarbeidere som kan tannpleie – allmenntannleger, spesialister og tannpleiere.
  Tjenester
  På vårt tannlegekontor i Bergen sentrum jobber det tannleger og spesialister som kan tilby deg en rekke tjenester.
  Adkomst
  Vi holder til i 4. etasje i Torgallmenning 3B, med inngang ved siden av 7-Eleven ved Sjøfartsmonumentet.
  Kontaktinformasjon
  Torgallmenning 3B, 5014 Bergen
  Telefon: 55 31 68 94
  E-post: post@torgallmenningtannleger.no